Proč ty průzkumy zase nedopadly?

Experti, kteří se svou předpovědí výsledku amerických voleb opět zcela selhali, hledají důvody proč to opět nevyšlo. Tak aby se kluci zbytečně netrápili, důvody selhání mohou být prakticky jen dva.

1) Důvod první

Západní "demokracie" dospěla do stádia, kdy se lidé v průzkumech bojí sdělit svůj skutečný názor. Znáte to, řeknete volil jsem Zemana a hned se dozvíte, že jste hlupák, socka, primitiv a Putinův agent. Prakticky posledních 20 let čtu o tom, že kdo je chytrý volí ODS, ODA, UNII Svobody, TOP 09%, Karla, Horáčka....a tak dále a tak dále
A já hlupák si myslel, že demokracie je o tom, že si mohu vybrat a minimálně veřejnoprávní média mají být nestranná a všem měřit stejně.

2) Důvod druhý

Průzkumy jsou falšovány záměrně a to s cílem zmanipulovat volby.

Takže pánové, ať už jste se nestrefili z prvního nebo z druhého důvodu nebo z důvodů kombinovaných, svědčí to o tom, že ta naše demokracie zase až tak dokonalá není

A aby to nebylo všechno, když už tedy máme volby za sebou, je opravdu velmi smutné, že demokrati z kavárny ještě 4 roky po prezidentské volbě nepochopili, že halt Karel nevyhrál a musí 5 let v kuse kvičet, že Zeman rozděluje společnost, protože nenechal Karla vyhrát. A typičtí nadprůmerně inteligentní voliči Clintonové, právě v USA zapalují auta a rozbíjejí výklady.

Zkrátka pánové, ovládání mas propagandou funguje jen do určitého limitu. Pokud je rozdíl mezi realitou a tím co hlásáte příliš veliký, nedá se to přelhat, bez ohledu na rozpočet.

Nezbývá než přestat lhát nebo přestat si hrát na demokracii.

Zdeněk Maštalíř

Autor: Zdeněk Maštalíř | středa 9.11.2016 21:14 | karma článku: 38,67 | přečteno: 1070x