Zdeněk Maštalíř

Ziskovky umí počítat mnohem lépe než pan ministr Chovanec

9. 01. 2017 20:01:34
O půlmiliardovou zakázku na integraci 6000 migrantů není zájem a není divu. Protože buď v odhadu nákladů minimálně jedna nula chybí, nebo v počtu integrovaných jedna nula přebývá.

O 500 000 000 korun za tři roky integrování nemá nikdo zájem. Není divu, počítat umí i v neziskovkách. Jak všude píší, xenofobové vyvádějí kvůli imigraci, i když u nás žádní migranti nejsou. Inu ať jsou nebo nejsou, na jejich integraci stát mezi roky 2011-2015 vydal 727 000 000. Jistě to muselo dát práci utratit skoro 3/4 miliardy na migranty bez migrantů, ale podařilo se a peníze jsou pryč. U koho skončily nezjistil ani NKÚ, ale v tom není žádný problém, ze státního krev neteče.

Nicméně je jasné, že když bez migrantů to stálo třičtvrtě miliardy, tak s migranty to levnější nebude. Navíc péče o migranty není levná záležitost. To není jako strčit Roma ze slovenské osady do plesnivé špeluňky, za kterou stát platí jen 12 000/měsíc.

O migranty musí být dobře postaráno, jak zjistil investigativní novinář, který za pár měsíců vystřídal 10 identit a 35 asylových ubytoven. Pokud migrantovi nezajistíte čisté záchody, kvalitní ubytování, kde má soukromí pro motlitby a kvalitní halal stravu, cítí se být krácen na svých právech a radikalizuje se. Naštěstí pan novinář nezjistil, že by migranti požadovali nějaké jazykové, integrační, či kvalifikační kurzy, takže se dost ušetří, ale i tak to bude stát majlant.

Takže pane ministře, chlubíte se, že vláda ušetřila 60 miliard, prý se neví co s nimi bude, tak do těch vašich počtů zahrňte slučování rodin, Němci na jednoho migranta umí sloučit i 31 osob , takže já myslím, že na ty tři roky, vám ty peníze vyjdou jen tak tak.

Autor: Zdeněk Maštalíř | karma: 40.90 | přečteno: 1950 ×
Poslední články autora