Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zdravím, na připomínky k článku budu reagovat v odpoledních nebo v podvečerních hodinách. Děkuji za pochopení.

0 0
možnosti

Pan Bárta se vyjádřil krátce a přesně. Dodal bych ještě, že jste také mystifikátor. Snažíte se vyvolat v lidech dojem, že už je vše jasné. Není, i když takové návrhy tu samozřejmě jsou. To jste si ale z propagandistického Respektu nevybral, protože se Vám to do článku nehodilo, nebyl by tolik úderný. Průšvihem nebývá lež, ale vždycky jím je polopravda. Nevím, komu děláte "užitečného" idiota, ale obávám se, že nemáte v Parlamentu ČR co dělat. A propos, pokud to myslíte s republikou a jejími obyvateli dobře, měl byste bojovat za omezení přerozdělování prostředků z rozpočtu EU, ne za jeho zachování. Jako předvolební trhák se Vám to u myslících moc nepovedlo.

3 2
možnosti

Dotace by mělo být sprosté slovo. Přerozdělování z velké většiny také. Vůbec to nebylo tématem článku, takže se omlouvám, že jsem se nevyjádřil tak jasně, abyste si vy inteligentnější nevyvodili z textu něco, co jsem v článku vůbec neuváděl.

6 0
možnosti

Sankce samy o sobě mi problém nedělají. Problém je v tom, že by měly nastupovat až jako poslední v řadě opatření řešících problém ilegální migrace.

Prvním by měl být mechanismus, jak LEGÁLNĚ získat možnost dočasně žít v EU: pracovní víza podmíněná poptávkou po určitých profesích, žádost o vystěhování na zastupitelském úřadě EU ve své domovině, legální přesídlení skutečných obětí války jako jsou vdovy a sirotci z uprchlických táborů. Mělo by s tím být spojena i pomoc nárazníkovým státům, aby uprchlické tábory poskytovaly důstojné podmínky k životu - jídlo, ubytování, hygiena, školy...

Druhým by mělo být to, že běženci vylovení u libyjských břehů, budou po své záchraně vráceni na tyto břehy, a nikoli transportováni přes celé Středozemní moře do Itálie. Tohle je třeba dojednat alespoň s některým z gangů, které kontrolují pobřeží této chaosem zmítané země.

Třetím by mělo být zadržení ilegálních migrantů na hranicích a první hrubé prověření, zda se mohou o azyl ucházet. Migranti ze zemí, kde nejsou ohroženi jinak než svou chudobou, by byli rovnou z hranic vracení zpět, aby se mohli ucházet o azyl legální cestou ve svých zemích - viz bod 1.

Teprve potom se můžeme začít bavit o tom, že se tito uprchlíci zadržení na hranicích rozdělí mezi jednotlivé země EU, kde podstoupí řádné azylové řízení (o tom, komu bude azyl udělen, budou nadále rozhodovat jednotlivé státy). Sankce pro státy, které nebudou plnit své povinnosti v bodech 2-4 jsou pak až tím posledním.

7 0
možnosti

"Jsem demagog?" Na Vaši otázku kterou si kladete,Vám odpovím.Ano,jste.To ovšem u "okamurovce" není zase nic tak překvapujícího....

0 10
možnosti

Tak se mi toto tvrzení, vážený pane Bárta, nějak nezdá:

------------

Demagogie (z řeckého δημος, démos = „lid“ + αγωγος agógos = „vůdce“) je v moderní době působivé a klamné řečnické vystupování, využívané k získání vlivu, politické podpory a moci. Místo věcného zdůvodňování působí hlavně na předsudky a emoce posluchačů, k čemuž slouží polopravdy, překroucené argumenty, logické klamy, falešné sliby, vyvolávání strachu a podobně.

3 0
možnosti

To chce klít ! Dostali jsme se do spolku vyděračů a diktátorů. Ne, že je to zlé, ono je to stále horší ! Vůči těmto poměrům roste odpor a nedivil bych se, kdyby je objevil nový Adolf a celou EU poslal, kam patří - do věčného zatracení s Andělou v čele !

16 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS